Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2012. szeptember 2., vasárnap

Szentantal/Felvidék/-Boja fotói

A 18. századi Koháry-kastélyban faipari és vadászati múzeum működik. A kastély 1744-ben épült barokk stílusban, a 19. század elején klasszicista stílusban átalakították. Különlegessége, hogy a naptár számszimbólum szerint tervezett épületnek eredetileg 365 ablaka, 52 terme, 12 kéménye, 7 árkádja és a négy évszak alapján 4 bejárata volt, mely beosztás a későbbi átépítések során némileg módosult. A nyilvánosság számára 1962-ben megnyitott kastély a vadászati, halászati és faipari kiállítás mellett gazdag 18.-19. századi képzőművészeti, bútor- és porcelángyűjteménnyel is rendelkezik. Folyosóját agancsok és egyéb vadásztrófeák gazdag gyűjteménye díszíti. Díszkútja, bejárata erdeti formájában maradt meg.





4 megjegyzés:

  1. Köszönjük Boja, nagyon szép képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is köszönöm szépen, igyekszem bepótolni a mulasztásaimat.:)
      /el sem felejtettem hogyan kell feltölteni:DDD/

      Törlés
  2. Itt az első lett a kedvenc. Szép keretet ad a képnek a kapu bejárat. Persze a többi is nagyon szép! Ide is el kéne egyszer jutnom :)

    VálaszTörlés
  3. Dezső köszönöm szépen, szép volt ez a kastély, annyira adta magát a bejárat:).....ismerős ez a mondat, de sokszor mondom én is a Ti képeiteket nézegetve....itt legalább sok helyre eljutunk!:)

    VálaszTörlés