Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2012. március 21., szerda

Somogyvámos - Krisna-völgy

Egy-két évtizeddel ezelőtt az emberek többsége nem nagyon hallott erről a helyről. Ami miatt népszerűvé vált, az a falu határában fokozatosan kiépült Krisna-völgy. A völgy élete szervesen elkülönül az őslakosok által lakott településtől - kanyargós kis úton tudjuk megközelíteni, ahol már messziről látszanak az épületek. Talán ez a látvány az, ami a Krisna-hívők tetszését elnyerte, hogy a nyüzsgéstől elvonulva megépítsék saját kis birodalmukat.



A völgy teljes területe kétszázhatvan hektáron fekszik. Rendkívül változatos élmény: van itt kulturális központ és arborétum, dísztavak és tehenészet, méhészet és biokertészet.






"Indiai szentély"





5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon érdekes hely ahogyan a képekből is kiderül. Hallottam róla, de még nem jártam ott.

    VálaszTörlés
  2. Köszönet az újabb érdekességért amit bemutatsz Zsuzsi! Valóban egy különleges színfolt az ország térképén. Jó képriport.

    VálaszTörlés
  3. Már milyen régóta készülök ide is. Nagyon szép hely és nagyon szép képek!

    VálaszTörlés
  4. Valóban érdekes hely, különleges atmoszféra hatja át. Minden évben rendeznek egy búcsút, én 2010-ben voltam. Érdemes elmenni és megnézni! Köszi Zsuzsi!!

    VálaszTörlés
  5. Valóban különleges hely, különleges emberekkel. Mindenük a napi munka és az imádság, éjjel pár órájuk van hogy kipihenhessék magukat, hogy alhassanak.
    2007-ben készültek a fotók, terveztük, hogy visszamegyünk amikor Krisna napok lesznek, de sajnos még nem sikerült megvalósítani.

    VálaszTörlés