Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2012. január 29., vasárnap

Budapest


"Hungária megdicsőülése"

Budapest, Szervita tér

Az elbűvölően hullámzó vonallezárású, pártázatszerű oromzati zárófalra - a bank tőkeerősségét bizonyítva – a „Hungária megdicsőülése” című monumentális üvegmozaik kompozíció került, amelyet Róth Miksa készített. Középpontjában a trónon ülő Patrona Hungariae, díszes hermelin palástban, uralkodói jelvényekkel (a Szent koronával és Szent István kardjával) és kétoldalt egy-egy címerpajzsot tartó szárnyas angyal helyezkedik el. Háttérben a nemességet és a köznépet jelképező sokadalom ünnepélyes felvonulása látható. A műalkotás kiemelésére szolgál az összfelület jelentős részét kitevő, sokféle tónusú fénysugarakat és glóriákat megjelenítő hatalmas arany háttér.
Forrás: epiteszforum.huIrányi utca V. ker.Rákóczi út - Szövetség utca sarkán lévő épületErzsébet híd

5 megjegyzés:

 1. Nagyon jók,a Duna Tower egyenesen rabul ejtett,megkérdezném milyen obival lőtted?Amennyiben ezt nem itt illene,vagy valhol találok exif infót a képekről kérlek benneteket valaki súgja meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Helló! Örülök, hogy tetszik!
   A fotó fent van a fotosokvilaga.hu oldalon is.
   De az infókat, gondolom nem baj ha megadom! :)
   Olympus E-520
   Olympus ZD. 14-42
   14*2mm
   F8
   1/13s - 1/160s
   ISO100
   37db kép, kézből

   Törlés
 2. Nagy örömmel látom, hogy kezdünk a célegyenesbe fordulni!
  Igen is jó, ha fotós ügyekben is kérdezünk, vagy tanulunk egymástól!
  Nem titkolt célunk, hogy az oldalon egy baráti fotós műhely is kifejlődhessen. A kezdő lépés azt hiszem megtörtént, örömmel látnánk továbbiakat is, a képek mellett!
  Nincs sürgetés, nincs erőszak és feltételrendszer, de mindannyiunk javát szolgálja, ha további ismereteket sajátítunk egymástól el.

  Köszönet a képekért Anti!

  VálaszTörlés
 3. Szép sorozat, jó és követendő a történeti leírás. Meghozta a kedvemet egy kirándulásra! Gratulálok!

  VálaszTörlés