Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2011. október 26., szerda

Győr képekben

Gyerkőcök a szökőkútban
Győr - lakóhelyem, kedvenc városom. 18 és fél éves korom óta élek itt. Szép és hangulatos, történelmi és kulturális értékel tele város. Rengeteg fotótéma kínálja magát, ha kellően nyitott szemmel jár az amatőr. 
A képen Győr egykori főtere, a mai Széchenyi-tér látható, nem sokkal a felújítás után. A meleg nyárban gyerekek élvezik a szökőkutak feltörő vízsugarait

Ágyúsor




A város legnagyobb történelmi nevezetessége a vár - pontosabban a mai napig látható bástyák, és egykori központja, a mai Káptalan-domb. Egyik oldala mellett folyik a Rába folyó belváros felőli ága, és egy rövidebb szakaszon a már egyesült Mosoni-Duna és Rába folyók. Az egyik bástya mellett 19.-ik századi hajóágyúk sora látható..

Vízilabda





Augusztus 20.-án nagyszabású rendezvények vannak városszerte, Győri Búcsú néven. Többnyire 3 napos rendezvénysorozat van az állami ünnep tiszteletére, gyerekek és felnőttek örömére.

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük Zoli! Örülök hogy csatlakoztál és azonnal bővítetted is a palettát.
    Üdvözlettel: Imre

    VálaszTörlés
  2. A meghívást köszönöm, megtiszteltetés számomra. A bejegyzést a magam stílusában hoztam létre - ha nem baj, hogy kissé eltértem az eredeti formától. Nem találtam erre vonatkozó instrukciót, nem tudtam, mi az elvárás ebben a tekintetben.
    Köszönöm, és üdvözlöm az egész társaságot!
    Zoli.

    VálaszTörlés