Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2012. október 4., csütörtök

Bár


Bár a Duna partján, Mohácstól nem messze északra fekvő település. A fennmaradt első írásos emlék 1296-ból származik, amely Boor, illetőleg Bor néven említi a települést. Hajdan fontos stratégiai útvonal mentén feküdt a község, II. Lajos serege ezen vonult fel a mohácsi ütközetre.

6 megjegyzés:

 1. Köszönet a képekért Dezső! Örülök, hogy újabb településsel gazdagodtunk. Különösen értékesnek találom ha hazánk nem közismert tájairól, településeiről gyűjtünk képeket.
  Jó kordokumentumokat és szélesebb palettát hozunk ezzel létre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hatalmas lehetőség van még a paletta bővítésére :)

   Törlés
  2. Így igaz, bár többet engedne a kapacitásom. Jó hogy többen több helyről többet hozunk össze, a paletta így gazdagodik a legjobban.

   Törlés
 2. Borból bár:) most Bárban a bor.... bocsi, de eljátszottam a helységnévvel:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ráhibáztál Zsuzsi. A falu melletti "hegyet", rossz nyelvek szerint csak domb, hívják bári szőlőhegynek, ami most üdülő terület, de vannak szőlő ültetvények is. Tehát, megtaláltuk a szemantikai és a földrajzi kapcsolatot a Bor és a Bár között :)))

   Törlés
 3. Szépek a képek, szépen fejlődik a blogotok. Csak így tovább.

  off:
  Megjelent a photoshop CS6. Készítettem egy ezzel kapcsolatos önképző blogot http://ps-cshat.blogspot.hu/ címen. Aki szívesen részt vesz benne, kérem írjon a bogaarferenc@gmail.com címre és küldöm a meghívót.
  Akinek nem sikerült még hozzájutnia az új Photoshop programhoz, de szeretne, kérem szinten írjon.

  VálaszTörlés